Belangrijke stappen

Gepubliceerd op 8 november 2021 om 13:23

Realistisch wegdromen

Ondertussen zijn we onze grote dag al stevig aan het plannen. Eerst was er tijd om weg te dromen over hoe wij onze trouwdag zien. Wat willen wij, en wat willen we zeker niet. Wie willen we erbij, wat willen we eten, hoe moet mijn jurk eruit gaan zien, nemen we een thema? Wie willen we als getuigen? 1001 vragen. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het lange tijd moeilijk had om me te concentreren op onze trouwdag terwijl we nog kei hard aan het vechten waren met Mace. Ik probeerde het nu en dan te zien als een leuke, luchtige afleiding.

We hebben onszelf tijd gegund door ons feest pas in 2022 te organiseren en dat maakte wel dat we rustig de tijd konden nemen om alles te plannen. No Stress. Twee jaar om op onze 1001 vragen een antwoord te verzinnen. Ik ben erg blij dat we 2 jaar genomen hebben om te plannen. Waarom zou je willen rushen? Je trouwt maar 1x dus waarom dan geen 2 jaar genieten van alle voorbereidingen? Ik kan het alleen aanraden! 

Feestzaal

Het allereerste dingetje op onze ´to-do´-list was het uitkiezen van een datum. Niet bepaald moeilijk. We zeggen ´Ja´ op 06.08.2022. Op 7 augustus zijn we 10 jaar samen (10!!! Jaar... hoe zot is dat zelfs?!) en concreet wil dat dus  zeggen dat onze gasten de nacht feestend mee zullen ingaan waarop wij 10 jaar geleden voor elkaar kozen en zijn blijven kiezen. Romantischer dan dat word het niet hoor 😁

Na het uitkiezen van de datum en het vastleggen van ons budget was het tijd om zalen te bezichtigen.

Ons verlanglijstje: 

-  Niets te stijf, zo zijn we niet! De obers in pinguinpakjes mogen dus thuisblijven. 

- Een tuin, met een beetje chance is het in augustus prachtig weer en kunnen wij klinken in het zonnetje. 

- Een origineel totaalconcept met een ALL-IN formule, ik hou niet zo van financiële verassingen. 

- Een locatie die de ganse dag alleen voor ons beschikbaar is. 

- In onze buurt, we hebben geen zin om na onze memorabele nacht nog een halfuur in de taxi te zitten 

Na wat googlen, postje op de plaatselijke facebookgroep en wat polsen bij buren en dorpsgenoten was het tijd voor onze eerste afspraak. We gingen als allereerste een kijkje nemen bij "de oude brouwerij". Een totaalconcept zoals de naam al doet vermoeden. BOENK EROP! Beter kan ik het niet omschrijven! We stappen binnen en tot in de kleinste details is alles aangekleed. Ik zie mezelf al direct een dansje plasseren tussen de oude STELLA-vaten. Ik ben direct verliefd. De uitbater doet me alleen maar meer wegdromen. Hij denkt mee na, komt met super handige tips en is er rotsvast van overtuigd dat hij ons die totaalbeleving kan bieden waarnaar we op zoek zijn. 

De locatie heeft 1 struikelblok, de buitengevel is niet zo aantrekkelijk. We laten het even bezinken. De uitbater reserveert onze datum en moest er iemand binnenstappen voor diezelfde dag contacteert hij ons eerst. Er zullen dus knopen doorgehakt moeten worden, maar we hebben tijd.

Na wat nadenken, andere opties vergelijken en erover te praten, zijn we er toch beide van overtuigd dat ´de oude brouwerij´ is wat wij willen. ´Never judge a book by his cover´, juist? En mijn creatief kantje gaat zijn best doen om net iets leuks te creëren aan de ingang - We´ll make it work. Sinds we onze datum bevestigd hebben aan de uitbater, horen we niets anders dan positieve verhalen over de zaal. Een goede beslissing dus! 

Say yes to the dress

Ik kan het draaien of keren zoveel als ik wil... feit blijft dat ik een moeilijke mens ben als het op kleding aankomt. Maar echt... Als een doordeweekse outfit al moeilijk is, laat staan DE jurk waarin ik mijn ja-woord ga geven. Mama mia... dat gaat nog wat worden. 

Mijn mama, zus, schoonmoeder en getuige staan me bij tijdens deze super belangrijke stap in het plannen van de trouw. Op aanraden van Katrien, mijn getuige, zal onze eerste pasafspraak plaatsvinden bij "de bruidsmodeoutlet" te Lommel. Een eindje rijden maar de rit ernaartoe verloopt al erg gemoedelijk. Er word druk gespeculeerd over mijn moeilijke smaak, de bangelijke ervaring die me zo meteen te wachten staat, het gevoel wanneer het DE jurk is, ... 

Eens in de winkel worden we onthaald door een super vriendelijke verkoopster. Ze maakt ons wat wegwijs in de werkwijze van de winkel en benadrukt dat alle jurken onder de €1200 zijn. Dat geeft al direct een gerust gevoel, alle jurken in de winkel vallen binnen ons budget. Ik laat haar mijn pinterest-mapje zien met jurken en ze wijst ons richting het stukje van de winkel waar de jurken aansluiten bij de stijl die ik mooi vind.

Ik kies een 5-tal jurken uit en de mama´s kiezen er ook 1. Heel erg benieuwd wat dat gaat geven. De verkoopster helpt me in de eerste jurk. Dit word het NIET. Oh God,... dit benadrukt alles wat ik net niet leuk vind aan mijn lichaam. Laat ons zeggen dat ik hier even dacht dat mijn vermoedens bevestigd zouden worden en ik never ever in de eerste winkel mijn jurk zou vinden.

De verkoopster stuurt bij en we passen de volgende jurken. Het gaat in stijgende lijn. Ik word enthousiaster en enthousiaster. Bij de 5de jurk word het stilaan duidelijk in wat voor jurk ik naar het altaar zou gaan lopen. Het plaatje begint meer en meer te kloppen. I feel great!

Plots is de verkoopster weg naar de stockage-ruimte. Ze komt terug met een jurk en zonder duidelijke uitleg zegt ze dat ik deze voor haar moet passen en dat ze zelf enthousiast is. Oke, lets do this! Ik ben benieuwd. 

Ze helpt mij in de jurk en maakt hem zorgvuldig vast. Ik kijk de hele tijd naar mezelf in de spiegel. Ik bewonder mezelf zoals ik dat nog nooit eerder deed. Ik word zelf een beetje sprakeloos terwijl ze de laatste knoopjes sluit. "Pak de zakdoeken maar al klaar!", roep ik over het paskamertje heen. 

En die hebben ze nodig gehad... Ik bewonder mezelf nog een laatste keer in de paskamer en kan men ogen haast niet geloven. Ik mag gaan klaarstaan op een verhoogje zodat #TeamBride mij goed kan bewonderen. Ze opent het gordijn en de eerste tranen ontsnappen al vanop de stoelen voor de paskamer. Dit gevoel is niet te omschrijven. Ik heb kriebels in mijn buik. Deze jurk is het gewoon. 

De verkoopster legt uit dat deze jurk vanmorgen pas binnenkwam, ze zag me passen en voelde zo hard dat die specifieke jurk op mijn lijf geschreven was en gelijk had ze. Deze jurk heeft alles wat ik initieel wou, het is letterlijk een mix van alle jurken uit mijn pinterest-mapje.

Terwijl we beslissen dat ik nog minstens 1 andere jurk moet passen, maar dan eentje uit mijn comfortzone, komen de verkoopsters van de andere bruiden in de winkel naar mijn jurk vragen. Blijkbaar had ik niet alleen het gevoel dat alle ogen op mij gericht waren... De andere bruidjes vonden mij ook zo stralend in die bepaalde jurk dat ze hem ook wouden uitproberen. Mijn verkoopster knikt al lachend naar mij: ´We gaan de jurk niet afgeven he?'. Hell noooo! 

Ik pas, zoals beloofd, nog 1 jurk. Ookal zit het model me beter dan ik verwacht had, wil ik eigenlijk niet liever dan de vorige terug aandoen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik doe de jurk terug aan, de paskamer opent en iedereen bevestigd geemotioneerd dat deze jurk het is. Ik ben zo verliefd. De verkoopster werkt men look af met details en ik kan niet anders dan officieel JA zeggen tegen de jurk.

In de eerste winkel en op een goed uurtje, totaal onverwacht loop ik naar buiten met dé jurk waarin ik JA ga zeggen tegen de liefde van mijn leven. Ik kan al niet wachten om zijn gezicht te zien! Hij wil niets weten over de jurk. Niet over het model, niet over de jurken die het niet geworden zijn, dus zelfs in mijn blog let ik op met wat ik schrijf. Hij heeft geen flauw idee en dat gaan we zo houden. Ik ben helemaal klaar om mijn man van zijn sokken te blazen wanneer ik richting het altaar wandel.

Want ja... aan het altaar, onder de goedkeurende ogen van iedereen die wij lief hebben zal hij me pas te zien krijgen. Augustus 2022, ik kijk zo naar je uit!!!! 

Countdown

Sinds het uitkiezen van de jurk, tel ik toch wel echt mega hard af naar onze grote dag. Plots voelde het zo echt. Ik ben écht verloofd, ga écht trouwen en ben binnenkort écht een bruid. Reality check! 

Nog 9 maanden geduld... 

Al zullen die wel voorbij vliegen. We hebben nu veel meer afspraken gepland staan ivm de voorbereidingen van de trouw, zijn er meer mee bezig en dan vliegt de tijd sowieso. 

En voor op de dagen dat de tijd niet snel genoeg lijkt te gaan heb ik nu foto´s van mezelf in mijn trouwjurk. Kan ik nog wat wegzwijmelen 🤩


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jean Driessens
een jaar geleden

Laat het voor jou en je toekomstige echtgenoot ,de kids en de hele familie een prachtige dag en een feest worden zoals het ook voor ons Britt was. Een lang en gelukkig leven , dat is wat ik jullie wens en een volledige genezing voor mijn kleine vriend Supermace en zijn grote broer. Veel liefs Jean en Isa

Ria Kuipers
een jaar geleden

Super leuk beschreven. En wat een mooie locatie. Ik deed daar als spreker een ceremonie. Alles was er TipTop geregeld. Veel Plezier en een fijne dag.