Supermace on tour

In de nieuwe rubriek "supermace on tour" ga ik in op mijn ervaring als rolstoelmama bij verschillende pretparken, openbare plaatsen etc. Ik leg jullie uit wat er mogelijk is, wat er goed toegankelijk is, hoe vriendelijk we geholpen werden en natuurlijk onze persoonlijke ervaring. Zo hoop ik andere ouders met een minder mobiel kindje verder te helpen en hun wereld opnieuw wat te verbreden. 

Onze situatie: tot voor kort zat Mace in een gewone buggy en gebruikte hij de Kayewalker voor korte afstanden. Verder moeten wij hem vaak dragen. Mace is nog niet zindelijk en dient dus ook verschoont te worden. Vanaf mei '23 zal er een rolstoel zijn intrede maken en de plaats van de buggy innemen. Verder is Mace ernstig slechtziend en dit vraagt natuurlijk soms ook een ietswat andere aanpak. 

📍 Efteling

De efteling staat er sowieso om bekend een warm hart te hebben. Ze proberen goed te doen, goede doelen te steunen, toegankelijk te zijn,... Ze hebben ook hun eigen villa pardoes, waar gezinnen met ernstig zieke kindjes hun zorgen even kunnen vergeten. Iets wat wij als ouders van een kindje in remissie van kanker alleen maar kunnen aanmoedigen. Inclusie staat bij hen hoog op het prioriteitenlijstje. You go efteling!! 

Lees meer »