Intensive Care

Gepubliceerd op 4 november 2019 om 21:39

Wachten op telefoon 

De chirurg ging ons na de operatie iets laten weten telefonisch nog vanuit de operatiezaal. Zenuwslopend alweer maar rond half 1 krijgen we dan eindelijk telefoon dat alles vlot verlopen is, Mace is aan het wakker worden en hij komt nu richting kamer voor verdere uitleg. 

Een pak van ons hart alvast. 

De chirurg komt de kamer binnen met de boodschap dat alles verlopen is zoals ze gehoopt hadden. De tumor lijkt wel eerder uit te gaan van de hersenstam en toch niet van de hersenvliezen (dat sprankeltje hoop valt weg). Minder goed nieuws dus... 

Hij heeft veel belangrijke zenuwen duidelijk gezien en vermoed niet dat er problemen gaan zijn! Goed nieuws! Mace heeft ook al gehoest op het operatiekwartier en daarmee bevestigd hij al dat zijn slikorgaan zeker nog werkt. Goed! 

Hij hoopt dat hij voldoende weefsel heeft kunnen opsturen maar dit was echt de max om met een veilig gevoel te kunnen doen. Wel dan hopen wij dat ook. 

Ze gaan hem klaarmaken voor transport en de verpleging gaat ons sebiet vergezellen naar intensieve. 

Bye!

Bye! Ciao! Dat ging er door mijn hoofd op de moment dat de verpleging kwam zeggen dat ze ons binnen een halfuur kwamen halen om ons te vergezellen naar de intensieve en ze dan naar de refter zag lopen. 

Alles wat ik wil is mijn kind zien na een zware operatie en zij gaan rustig eten?! KORTSLUITING. Ik vind mijn weg zelf weg! Ciao! Bye! Lift in en weg... 

 

Vraag me niet hoe het mij gelukt is maar ik ben tot op de intensieve geraakt zonder badge, binnengeslopen met de poets,.. OEPS. Als ze ons zien ronddraaien komt iemand ons begeleiden naar een wachtzaal en ze gaan ons daar komen halen als Mace klaar is. Rot! Maar ben ook wel gerustgesteld want ik hoor niemand huilen. 

Dag lief kindje van mij

Eindelijk komen ze ons uit de wachtzaal halen en mag ik naar mijn kleine stoere vent. Wat lig je daar zielig... gezwollen.. knorrig en je stemt klikt wat anders door de intubatie. 

Klinkt misschien raar maar ik had me voorbereid op heel veel draadjes en totaal vergeten dat Mace gezwollen ging zijn. Dat kwam dus even hard binnen. 

Mace weet nog van de narcose en valt regelmatig in slaap. 

Bezoekuren

Gisteren zeiden ze mij dat ik ten alle tijden bij Mace mocht zijn en ze mij zelfs gingen bellen voor flesjes... ja verkeerd gedacht... plots zijn er strikte regels. Ik heb het hier eerst heel moeilijk mee maar ze leggen uit dat het echt voor Mace zijn rust is. En dat begrijp ik uiteindelijk wel. We zien dat hij heel heftig reageert op geluid, licht of bewegingsprikkels dus hoe minder drukte hoe beter voor hem. 

Slaapwel liefste schatje

Om 20u45 loopt het bezoekuur af op intensieve en moet ik mijn kleine man achterlaten.. in een ander gebouw met een verpleegster die bij hem blijft. Eng.. ik moet ze wel vertrouwen.. er is geen andere optie. Er is om 22u30 ook nog een shiftwissel dus eigenlijk weet ik niet wie er vannacht voor mijn aapje gaat zorgen. Als ik vannacht niet kan slapen of me zot maak mag ik wel bellen om te horen hoe het gaat daar en anders zien we elkaar pas om 11u terug. Dit wordt weer een heel lange nacht... 

Morgen rond 10u wordt beslist of Mace terug naar de kamer kan komen. Alles hangt af van hoe de nacht verloopt maar vooral hoe de pijn onder controle is. Op intensieve hebben ze meer opties door de voortdurende controle van de parameters. Mace heeft wel veel pijn... kan ook niet anders na zo'n zware operatie natuurlijk. Jij bent de stoerste baby die ik ken kleine man! Mama is heel fier op jou! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jef Sterckx
3 jaar geleden

Toch blijven we samen hopen op een goede afloop en wensen we jullie veel sterkte in deze moeilijke dagen ❤❤❤ kleine Mace

Kelly Gysen
3 jaar geleden

Lieve sterke Mace
Al onze hoop is op jou gericht!
Ja jij, die kleine sterke schattigaard van op de foto met een "ó - smelt-glimlach" op zijn gezicht.
We kunnen voor jou, je mama, papa en broer enkel oneindig veel hoop geven. Plus welgemeende steun en harde medeleven. We geloven in de dokters , in jou en de ganse familie. Het is niet veel maar we denken aan jullie. Dikke knuffel

Isa Van den bossche
3 jaar geleden

Komaan meid kop op hij is daar in goede handen, ik snap je hoor maar is voor hem het beste. En jij doet het perfect

Fanny Remes
3 jaar geleden

Wat een pak van mijn hart dat dit al goed verlopen is! Begrijp wel dat je hem moeilijk kon achterlaten maar rust is nu inderdaad zijn beste genezing. Ook herstellen zo'n kleine mensjes meestal heel snel dus we hopen voor Mace hetzelfde. Hele dikke knuffel aan jullie allemaal. Dikke zoen aan Mace!

Gina
3 jaar geleden

Je bent inderdaad een stoere baby. Maar ook nog zo klein.

Guy
3 jaar geleden

We volgen het mee op de voet en duimen mee voor jullie!
Xxx

Maak een Gratis Website met JouwWeb