Herstellen

Gepubliceerd op 7 november 2019 om 12:04

Top herstel! 

Mace herstelt super snel van de operatie! De zwelling is bijna helemaal weg. De chirurg is heel erg tevreden en zegt ons dat we alle risico's die we besproken hadden kunnen uitsluiten behalve infectie. Infectie is dan ook het minst erge risico dat wachten we af maar wat zijn we blij dat je zonder erge gevolgen uit de operatie bent gekomen. Echt een enorm lichtpuntje na al dat slecht nieuws van de laatste 2 weken. 

Vandaag hebben ze je ook verlost van je blaassonde en krijg je je pijn medicatie "contramal" & dafalgan via een spuitje in de mond in plaats van via het infuus. 2 stapjes in de goede richting. Je krijgt wel nog zoutoplossing en suiker via het infuus want eten/drinken gaat nog niet zo geweldig. Maar die eetlust komt wel weer terug... 

 

Erfelijkheid 

Iets wat me de laatste 2 dagen enorm bezighoud.. is een hersentumor erfelijk? Kan het zijn dat ik of jimmy drager zijn? En wat met onze Lewis? Alsof de dokter men gedachten kon lezen sneed ze het onderwerp aan. 

Ze vraagt eerst wat er qua kankers, tumoren en ziektes in de familie geweten is puur om toe te voegen aan het dossier omdat er bij bepaalde denkpistes die nog open staan zeker gedacht moet worden aan erfelijkheid. 

Creaps me out... kan het zijn dat Lewis het ook heeft of kan hebben? Of wij? De dokter zegt dat het te snel is om het daarover te hebben. We moeten eerst afwachten wat voor weefsel het is en kunnen dan verder kijken en nadenken. Als het weefsel mogelijks erfelijk is zal er een geneticus mij, jimmy & Lewis al zeker onderzoeken alsook de kans bekijken dat stel dat wij ooit nog een kindje willen hij of zij in hetzelfde schuitje beland als Mace'je. 

We gaan nog niet vooruitlopen op de feiten.. afwachten.. 

No place like home

Wij tellen al af om even onze batterijtjes thuis te mogen gaan opladen. De kans is eerder groot dan klein dat we zonder nieuws van de bioptie naar huis gaan mogen en in de loop van volgende week hier terug moeten zijn voor eindelijk te weten te komen wat het nu juist is in Mace zijn hoofdje en wat er al dan niet aan gedaan kan worden. 

Naar huis gaan hangt voorlopig vooral af van 2 factoren: Mace moet meer van zijn flesjes gaan drinken want hij komt nu nog net niet aan de helft van wat zou moeten EN de pijn moet onder controle blijven met de pijnstilling via de mond ipv via infuus. 

We verwachten morgen of zaterdag wel te mogen vertrekken. En volgende week zijn we hier dan weer terug... met een heel bang hartje... de rit hiernaartoe gaat weer heel lang duren.. ik ga weer onder de indruk zijn van het gigantische ziekenhuis.. maar dan gaan we eindelijk weten wat de komende tijd ons gaat brengen. We bekijken het dag tot dag. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Stefke
3 jaar geleden

Jullie komen hier alvast sterker en hechter door als ervoor.
Nu besef je nog meer wat het leven waard is πŸ™
Geniet van het leven elke dag opnieuw omdat het een geschenk is.

Linda
3 jaar geleden

Lieve schatten, wat ben ik blij om te lezen dat er een licht puntje is.. Hoop dat jullie klein bolleke snel terug goed eet en dat jullie snel even op adem kunt komen thuis. Dikke knuffel x

AΓ―sha mama Anna
3 jaar geleden

Jullie zijn zo sterk!.
Supersterke mace x

Marijke Thierens
3 jaar geleden

Lieve ouders, wat heftig allemaal, ik kwam per toeval op je blog, ben beginnen lezen en blijven lezen. Wij hebben deze zomer ook een paar weken in Leuven gekampeerd. Ik begrijp dus sommige dingen die je zegt heel goed. Bij onze kleine man van 8 maanden was het toen ook even kantje boordje. Maar ondertussen is hij weer zichzelf. Dat kan ik dus niet vergelijke met jullie. Wat ik wel weet is dat jullie daar in Leuven in goede handen zijn. Ik duim alvast mee voor goed nieuws en laat een kaarsje branden. Veel sterkte en vooral aan jou mama, want je gaat als mama mee naar de narcoses, bent er bij als ze infuusjes plaatsen, onderzoeken doen en houd je sterk voor hem, maar dit raakt je mama hart dieper dan wat ook, probeer toch ook zeker (wanneer Mace bv even bij je man is) even aan jezelf te denken. Ook voor klein Lewis. Liefs x

Christel Beyers
3 jaar geleden

Lieve Eline, Jimmy, Lewis en zeker sterke Mace.
Ik ben de mama van Yanthe en Lennard. Toen Yanthe me zei wat jullie nu meemaken kwamen de tranen in mijn ogen na het lezen van je blog liepen ze over mijn wangen.
Hier branden ook de kaarsjes voor super Mace,
Als ik hier alleen zit gaan mijn gedachten heel dikwijls naar jullie.
Uit de grond van mijn hart duim ik voor jullie, pak elkaar maar dikwijls heel stevig vast en knuffel Lewis en Mace op elk moment dat je 't nodig hebt.
En weet dat er heel veel mensen voor jullie klaar staan om te helpen, te luisteren, of er gewoon te zijn.
Eline, je bent een sterke, jonge vrouw waar ik enorm veel bewondering voor heb.
We hopen met z'n allen.op een goede afloop.
Liefs en een dikke knuffel. Chris. Xxx

Minnebo christel
3 jaar geleden

Leuk om te horen,ik ken jullie niet echt maar leef volledig mee met jullie en duim voor een goede afloop....toitoi aan jullie allen.πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ

Maya
3 jaar geleden

Via een fb post van mama baas kwam ik op je blog terecht. Met tranen in de ogen las ik post na post. Jullie zitten in mijn gedachten en ik hoop dat jullie snel met jullie schatten een prachtig leven kunnen starten!

Ilse
3 jaar geleden

Lieve mama, papa, stoere broer Lewis en knap, sterk kereltje Mace,

Ik ben per toeval terecht gekomen op jullie blog, begonnen met lezen en niet meer gestopt.

Mace wat ben je een prachtig, mooi vrolijk mannetje. En oh wat sterk in deze verschrikkelijke tijd. Deze ellende moet niet mogen, bij niemand, maar helemaal niet bij zulke kleine mensjes als jij.

Ik ben zelf moeder van 2 jongens, en ik kan wel zeggen dat ik weet wat jullie waarschijnlijk zullen voelen, maar het komt zeker weten niet eens in de buurt.

Dit moet gewoon goed komen, kan en mag niet anders, jullie doen het super!

Ik wens jullie alle kracht, moed en beterschap! Kop op! Jullie zijn sterk samen!

Maak een Gratis Website met JouwWeb