Littekens

Gepubliceerd op 10 november 2019 om 16:08

Litteken

Geschrokken... verbaasd.. verbouwereerd.. verdrietig en ook weer machteloos. We mochten van de neurochirurg het verband er s avonds afhalen. De steristrips die over het litteken kleven komen er mee af en hierdoor zien we voor het eerst het litteken dat Mace overhoud aan de operatie. Bij de uitleg voorafgaand de operatie sprak de chirurg over 5/6cm... achteraf kwam hij met het blijde nieuws dat het gelukt was met "maar" 4 cm. Blij dat we waren! "MAAR" 4 cm.. wel ik kan je vertellen dat 4 cm plots gigantisch is op het hoofd van een babytje. Mijn moederhart bloed weer want  dit is de eerste keer dat ik ook écht zie dat ze mijn ventje hebben pijn gedaan. Mijn gevoelens worden weer enorm door elkaar geschud. We moeten ons rechttrekken aan het feit dat je nog jong bent en het litteken wel mooi zal genezen en er weer haartjes over zullen groeien. Het litteken zal dus wel meevallen, het heeft gewoon tijd nodig. 

Figuurlijk litteken

Ik kan alleen maar hopen dat het bij Mace geen blijvende littekens achterlaat. En dan bedoel ik uiteraard figuurlijke... verlatingsangst? Bang voor dokters? Algemeen angstig bij aanraking? Voorlopig merken wij hier niets van bij hem maar het is heel moeilijk in te schatten bij zo'n klein kindje dat super snel evolueert en groeit of dit allemaal niet gaat uitgroeien tot een trauma. 

Bij mij, bij papa, bij iedereen die het van dichtbij meemaakt zal dit alles wél littekens nalaten. Figuurlijk dan. Wij worden constant meegesleepd door onze emoties en hebben niets hiervan in de hand. Wij moeten meegaan en ondergaan. De controlefreak in mij heeft leren loslaten. Niet van willen, maar van moeten. Ik heb mijn mace'je de afgelopen tijd zo vaak moeten loslaten... Loslaten in de handen van de chirurg, loslaten aan de zorg van de verpleegster op intensieve, Lewis ook loslaten want ik kan niet op 2 plaatsen tegelijk zijn... loslaten, loslaten, loslaten,... en als er 1 ding is wat ik niet goed kan/kon als het over mijn kinderen gaat is het dat wel.  

Home sweet home 

Gisterenmiddag zijn wij dan eindelijk naar huis gestuurd. Even batterijtjes opladen, genieten van alle kleine dingen, dingens plaatsen en even een normaal gezin zijn. Tot woensdag dan tóch. Woensdag moeten we terug en krijgen we eindelijk te horen wat de bioptie aan het licht heeft gebracht en wat het plan is voor de toekomst. 

Wij proberen ondertussen vooral ons normale leven te herpakken. Gewoon de geplande dingen met familie en vrienden doen, het huishouden hervatten, Lewis terug in een ritme krijgen, genieten van ons 4,... 

 

Als er 1 ding is dat ik ondertussen wel geleerd heb is dat je elke dag moet leven en genieten. Ik kan nu enorm genieten van heel kleine dingen: Jimmy die gek doet met Lewis, Mace die geniet van zijn bad, Lewis die fier toont welke kleuren hij al kent,... 

Niks is gegarandeerd in dit leven. En dat is een harde les. Gezondheid wordt vaak echt ondergewaardeerd. Het weekend voor we voor het eerst naar Leuven gingen was het feest, want Mace werd gedoopt. Iedereen kwam samen en vierde met ons zijn leven. Heel maf dat onze wereld op 2 weken tijd heel erg hard door elkaar geschud is. 

Woensdag

Woensdag gaan we jullie kaarsjes nog eens heel hard nodig hebben. Rond 11.30u krijgen wij te horen wat ze ontdekt hebben met de bioptie en wat ze eraan kunnen doen. 

We mogen woensdag sowieso terug naar huis ongeacht de uitslag. Ik vind het wel fijn dat we de boodschap thuis even kunnen verteren en het een plek proberen geven ipv direct weer een opname en tussen 4 ziekenhuismuren zitten. 

 

Elk traject is goed voor mij. Zolang ze maar iets kunnen doen. Het enige wat ik woensdag niet wil horen is dat ze niets kunnen doen. Eender welk traject zal zwaar worden maar daar zullen we ons wel doorheen slaan samen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sonja
3 jaar geleden

Ons kaarsje zal brandenπŸ˜€

Cath Heylen
3 jaar geleden

Ook ik zal een kaarsje branden voor kleine supermace.. Veel sterkte en moed.. Geniet nu maar even van alles.. πŸ˜πŸ–€

ria van paassen
3 jaar geleden

geniet nog maar van je gezin .en denken woensdag aan jullie xx

Vanessa
3 jaar geleden

Hier zullen de kaarsjes ook branden, in gedachten heel vaak bij jullieπŸ˜˜πŸ’žπŸ’ͺ

Chris Beyers
3 jaar geleden

Hier zal het kaarsje branden en gedachten zijn bij jullie en super Mace. Veel moed.
Chris Xxx

Anita
3 jaar geleden

Ik zal in gedachten een kaars branden voor jullie allerliefste Mace. πŸ‘πŸ•―πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€

Wilma
3 jaar geleden

Ook van uit hier sterkte. En de kaarsjes zullen branden

Esther
3 jaar geleden

Op mijn kaarsjes mag je rekenen.
Ik ga slapen met marce in mijn gedachten en ik sta er mee op elke dag ik stel veel vragen als ik naar de hemel kijk en 1 daarvan is waarom iemandt zo klein en zo onschuldig dat maakt mij 😑
Zoals ieder moeder zou doen of reageren voor haar kind ( Kleinkind)
Maar toch geloof ik nog in wonderen πŸ˜˜πŸ‘ΆπŸ»β€

Glynis.dierckx
3 jaar geleden

Ik ken jou niet maar via jou familie(natacha) ben ik jou blog tegen het lijf gelopen en dit pakt me zo! Elke keer tranen alom!Als mama moet dit zo moeilijk zijn en dat is nog zacht uitgedrukt!voor heel jullie familie trouwens! Ik wil je daarom zoveel sterkte toewensen en volg mee op de eerste rij hoe het gaat met jullie kleine man! Ik hoop woensdag voor jullie zeer goed nieuws! Maar hij is zo te lezen een zeer sterk ventje!

Zinzi
3 jaar geleden

Wij branden een kaarsje voor jullie πŸ’™.

Fanny Remes
3 jaar geleden

Lieve schatten, ik brand al mijn kaarsen op als dat helpt. Ik zou zelf naar Compostela wandelen moest het helpen. Ik geloof persoonlijk meer in de kracht van mensen en positief proberen denken dan een God in wat voor vorm dan ook. En liefde, heel veel liefde. We duimen zo voor woensdag. Hou jullie sterk tot dan. Hele dikke knuffel.

Nina Smets
3 jaar geleden

Wij duimen voor jullie, lieve jonge ouders en uiteraard dubbel zo hard voor kleine vechter Mace, dat het woensdag 'maar' een gewoon doktersbezoekje word🀞🀞 En dat er Geen !! zware rugzak mee naar huis moet. Heel veel duimen op langs hier 🀞πŸ’ͺπŸ€πŸ‘πŸ‘en brandende kaarsjes πŸ”₯πŸ”₯

Van den Berg Brenda
3 jaar geleden

Veel sterkte en moed voor de kleine Mace ❀
We duimen mee voor woensdag πŸ‘en branden uiteraard een kaarsje πŸ•―

Marjolein
3 jaar geleden

De kaarsjes zullen hier branden!
Ik hoop zo hard dat het de best mogelijke uitkomst is! Ik steun jullie in gedachte!!
❀️

Krista
3 jaar geleden

Lieve vrienden mijn kaarsjes zullen ook zeker branden en ik zal met mijn gedachten bij jullie zijn opdat kleintje zou beter worden ik wens het jullie vanuit de grond van mijn hart πŸ’– πŸ‘ΆπŸ»πŸ•―πŸ•―πŸ•―πŸ•―

Jeanne Smets
3 jaar geleden

Ik duim voor jullie hopend op een niet te ongunstig bericht

Catherine Fimmers
3 jaar geleden

Hoi, toevallig op deze blog gekomen ...
even dit berichtje om jullie te steunen!!! Wij hebben ook al een heel medisch parcour afgelegd met onze dochter van ondertussen bijna 6 maand maar niets in vergelijking met jullie weg ... ook al ken in jullie niet toch welgemeende steunende groetjes duimen naar boven voor flinke stoere knappe Mace !!!

Van Hemelrijck
3 jaar geleden

hier zal ook een kaarsje branden !!πŸ’•