Zware start

Gepubliceerd op 3 januari 2020 om 15:56

Vuurwerk

Wanneer de klok 00u00 aangaf en het jaar 2019 officieel ten einde liep, was er geen ontkomen meer aan. Tranen met tuiten. Wat een dubbel jaar. Zoveel emoties dat wij gevoeld hebben. Van complete euforie bij de geboorte van Mace tot de spanning, boosheid, onbegrip, verdriet van de laatste maanden. Ik ben blij dat 2019 afgesloten is. Dit is niet wat we vorig jaar gewenst hebben want toen wensten we gezonde baby's. Niets bleek minder waar. 

Terwijl het vuurwerk de lucht invloog en de Peter van Mace luidkeels vroeg: "Wat wensen wij dit jaar?", was het antwoord bij de meerderheid overduidelijk: een positieve boodschap in februari voor Mace (én voor ons natuurlijk). Ik kreeg ook heel veel berichtjes, whatsappjes,... van kennissen of vrienden die lieten weten dat ook hun wens om 00u voor Mace was. Super lief. 

Terwijl ik het jaar voorbij zag flitsen in mijn gedachten kon ik de tranen toch een tijdje niet bedwingen. Tranen van verdriet, van geluk, van hoop, van alles... Ik had al een geluk de liefste vriendinnen die me de hele tijd vast hielden. We staan hier niet alleen voor. Dat doet deugd. Ook bij het rondje "nieuwjaarskussen" krijg ik de liefste boodschappen in mijn oor gefluisterd, allemaal voor mace en voor ons als gezin. 

Ondanks de tranen om middernacht hadden wij echt wel een geweldige avond/nacht. We hebben heel veel gelachen en genoten! De kindjes sliepen als roosjes doorheen het vuurwerk en wij hebben ons geamuseerd met de beste vriendjes. 

Lewis-dag

In mijn vorige post liet ik jullie al weten dat we een Lewis-dag gingen houden. Even alle aandacht voor onze grote meneer en Mace mocht dan gaan genieten bij de grootouders. 

We zouden gaan zwemmen. Dat was alleszins het plan, maar onze plannen liepen in het water (én het was geen zwembadwater) nadat Lewis zondag viel en zijn voet omsloeg. Hij kon er niet meer op stappen en mama vertrok met hem naar spoed. 

Thank God! Zijn voet was niet gebroken. Heel erg blij om. Toch had hij er een aantal dagen heel veel pijn van en kon hij er amper op stappen. 

Tegen het einde van de week gaat het beter en besluiten we poging 2 voor een Lewis-dag te ondernemen. We gaan naar Plopsaland. Hij heeft zich geweldig geamuseerd en wij hebben genoten van hem te zien genieten. Als kers op de taart deed Mace het ook geweldig bij Omi & Opi. Iedereen gelukkig.

Klaar voor de start

Onze chemo-start in het nieuwe jaar is onmiddelijk een zware. Opname in Leuven it is. 

Mace is deze week 60 gram bijgekomen. Niet zo veel maar hij heeft ook erg veel moeten overgeven deze week in combinatie met zijn hoestje. We hadden dus al wel zo iets verwacht. Bloed was goed (genoeg) én dus mag de chemo starten. 

We verwachten morgen rond 16u terug naar huis te mogen vertrekken en dan kan Mace bekomen in zijn eigen omgeving, want van de chemo die tijdens de opnames gegeven wordt is hij altijd toch wel even goed van zijn melk.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

r van paassen
2 jaar geleden

wij wensen jullie veel sterkte en hopen in februari op een goede uit slag .xx

Jef en martine
2 jaar geleden

Toch willen we u en u familie ondanks alles een heel fijn nieuwjaar wensen en weet dat alle vrienden u voor 100%blijven steunen in goede en slechte tijden en we zullen blijven hopen op een goede afloop voor sterke mace ggrtzz

Isa Van den bossche
2 jaar geleden

Hopelijk op een zeer goede afloop en super nieuws de volgende maand

Linda
2 jaar geleden

Lieve schatten, ook mijn wensen voor jullie zijn, goed nieuws in februari. Ik hoop dat Mace niet te ziek is van deze chemo. Goed dat jullie even hebt kunnen genieten van Lewis. Hou jullie sterk, dikke knuffel. Denk aan jullie x

Chris Beyers
2 jaar geleden

Lieve sterke Eline en Jimmy,
Probeer te genieten van elk klein momentje in dit nieuwe jaar. Trek je op aan iedereen die je steunt, vraag hulp wanneer je het nodig hebt. Neem ook tijd voor jezelf en voor Lewis. En in februari hopen en bidden we met z'n allen op goed nieuws voor super-Mace. Als hij vecht, vechten we allemaal mee.
Dikke knuffel Chris, mama Yanthe. 💕