Dat komt binnen he

Gepubliceerd op 25 september 2020 om 21:17

Bloedvergiftiging 

BAM... dat komt binnen hè... en tis helaas niks dan de waarheid. Mace heeft een bloedvergiftiging. Mijn arm schaapje.

Alsof het allemaal nog niet genoeg is moet je lichaampje nu ook nog kei hard knokken tegen 1 of ander vies beestje dat vermoedelijk via jouw poortkatheter naar binnen is gekropen en in je bloedbaan terecht is gekomen. Een niet-zo-steriele naald, een niet-goed-genoeg afgewassen hand of in bad met een klein gaatje in je borst... de oorzaak is onduidelijk. Maakt ook al helemaal niet uit. Je bent ziek, heel ziek. 

Klets, boem, baf 

"Mama ik heb niet zo'n leuk nieuws voor jullie, eigenlijk echt geen goed nieuws. En ik ga met de deur in huis vallen", zo begint de arts haar uitleg. Ze is zeker met de deur in huis gevallen. Al wist ik ondertussen wel dat er duidelijk iets aan de hand was. Er moest iets zijn. 

Mijn anders O-zo vrolijk ventje heeft de hele namiddag niets anders gedaan dan gehuild en gejammerd. Hij wist met zichzelf geen blijf. Hij had last, maar waarvan? Van een bloedvergiftiging dus. Best serieus plots en dat kwam wel onverwacht.

Ze ervaren geen pijn van een bloedvergiftiging maar wel een algemeen gevoel van onbehagen. Hij voelt zich miserabel, zo ver is duidelijk. De koorts piekt ook voortdurend. Arm, arm ding. Hij hangt heel de dag tegen mij aan met zijn vuurrode kaken en gloeiend lijfje. Bij mama is het dan toch nog altijd het beste. Al lijkt het vaak of niets nog goed is. Niet bij mama, niet in bed, niet in zijn vertrouwde buggy,... 

En nu? 

We starten onmiddelijk met antibiotica. Breed spectrum uiteraard, tot ze in het labo ontdekt hebben welke bacterie mijn schaapje zo ziek maakt en waar die goed op reageert. Dat hier heel wat tijd gaat overgaan is al snel duidelijk... toch grijpt het mij enorm naar de keel als de dokter uitspreekt dat we vermoedelijk 14 dagen in het ziekenhuis gaan moeten verblijven. 14 dagen... 2 weken... zonder bezoek, zonder Lewis, alleen papa mag 1 x per dag langskomen. 

De dokter verontschuldigd zich wel 10 keer als ze ziet dat ik vol tranen schiet. Je zou voor minder even de moed in je schoenen laten zakken. Bloedvergiftiging... 2 weken antibiotica... Lewis... Pff en daarbovenop voel jij je rotslecht en huil jij praktisch de hele dag. Dat weegt ook door. Ik hoop dat de antibiotica snel zijn werk mag doen en jij je snel iets beter mag voelen. 

Kort op de bal

De dokter sluit het gesprek af door te zeggen dat ze hem heel goed in de gaten gaan houden. Meestal komen bacteriën pas na 3/4 dagen uit de kweek, dat die bij Mace al binnen 24 uur zichtbaar was doet vermoeden dat we te maken hebben met een heel vies beestje. Klein lichtpuntje is dat Mace zijn witte bloedcellen (en andere bloedwaarden) voorlopig heel goed staan ondanks de chemo van maandag. Het is even bang afwachten en de dokters gaan kort op de bal spelen en bijsturen waar nodig. Ik heb wel vertrouwen in hen. Ze zegt me dat ze er alles aan gaan doen om ons zo snel mogelijk naar huis te kunnen laten gaan. We moeten ons vastpinnen op 14 dagen en elke dag dat ze daaraf kunnen pitsen is er eentje. 

Energieshotje

Rond 19u moet Mace braken en voelt hij zich daarna 10 x beter. Heel even kan er zelf een lachje af. Je zegt "ma-ma" en wel 100 keer "pa-pa". We plukken het moment en spelen nog even samen op de mat. Klein spookje, alsof je wist dat mama dit even nodig had.

Rond 20u hangen ze jou aan het tweede infuusje met antibiotica. Wanneer deze gespoeld is gaan we samen de nacht in want afgelopen nacht was maar een hele korte. De dokters besluiten vanop afstand dat ze ook al starten met wat suikerwater toe te dienen. Mace heeft niet heel veel eetlust, drinkt wel heel de dag door kleine beetjes van zijn fles maar verliest op dit moment meer vocht dan dat er binnenkomt. (Braken, urine en zweten van de koorts) Goede beslissing lijkt mij. 

Wij gaan slapen! Even letterlijk onze batterijtjes opladen want we gaan het nodig hebben de komende twee weken. Hopelijk doen de medicijntjes al goed zijn werk, samen met het suikerwater en kan er morgen toch af en toe een lachje af. 

Love you kleine man! 🤍


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jana
2 jaar geleden

Veel beterschap kleine man!!

En wat is jou mama een sterke vrouw!! ❤

Annelies Noe
2 jaar geleden

Liefste top mama,
Weinige zullen begrijpen wat dit weet met je doet, dat Knappe Mace een vechter is weet ondertussen wel de hele wereld. Dat kleine dappere ventje slaagt zich godverdomme overal door. Dus ook door dit. Maar JIJ lieve Eline jij bent meer dan STERK, onder al die blogs, die tranen die kleine lachjes, die zuchtjes en die “ik weet het niet meer momenten” zit zo een ONGELOFELIJKE KNAPPE STERKE MAMA! En moest Mace dat niet hebben zou hij zelf niet zn vechtertje zijn. JIJ bent zijn grootste medicijn.
Petje af voor u!

KUS EN HEEEEL VEEL KNUFFELS ❤️

Elke Vermeir
2 jaar geleden

Dat zijn de momenten die dubbel binnenkomen, die extra pech... Maar het komt goed! Mace is super sterk...

r van paassen
2 jaar geleden

heel veel beterschap met die sterke jongen .enook voor jullie sterkte

Martine Voets
2 jaar geleden

Dat hij maar snel weer beter wordt. En dat ook wij dan weer snel kunnen genieten van de top berichtjes van mama. Ook al heb je hier niets aan, en weten wij niet wat jij exact moet doorstaan, onze emoties spelen ook pingpong bij elke tegenval.. Velen hebben het al gezegd maar jij bent een tijger van een mama ❤️

Bloempje
2 jaar geleden

Heel veel beterschap voor kleine mace❤️ Keep it up mama 💪🏼! Jullie zijn écht strijders!!

Linda
2 jaar geleden

Spijtig dat jullie dit weer moeten meemaken. Ik hoop dat het snel voorbij gaat.

Anja Bodinot
2 jaar geleden

pfewww... elke keer dat ik een "slecht nieuws" blog lees van jullie schieten de tranen in mijn ogen. Jullie zijn zo een moedige mensen!!! Jullie kunnen ook niet anders ... jullie moeten hier door .. Mace moet hier door ... ik duim ontzettend hard. Blijf vooral schrijven, ook dat talent heb je. X

Tinne
2 jaar geleden

Lieve Eline en Jimmy

Wat een klap weeral...eerst het goede nieuws en nu van torenhoog vallen 😢
Heel veel sterkte gewenst, jullie zijn de allerbeste ouders voor Mace én voor Lewis! Jullie opdelen is zeker niet makkelijk, en dan al die coronaregels er nog eens bij... maar jullie doen het zó flink allemaal!! En Mace is echt waar een superhero!
Ik denk veel aan jullie en blijf duimen, heel de tijd!
Succes lieverds!🍀🍀🍀🍀

Cindy
2 jaar geleden

Heel veel beterschap! Ik duim! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🍀🍀🍀🍀

Christel Beyers
2 jaar geleden

Gvd, nu komt dat er weer bij.
Heel veel en snelle beterschap voor Mace en voor jullie veel moed en sterkte.
Zijn kaarsje brandt nog steeds.
Lieve knuffel. Chris. 💋

Gunther
2 jaar geleden

Lijkt me echt wel een vechterke die kleine kerel.
Veel sterkte en respect

Helena
2 jaar geleden

Heel veel beterschap en heel veel moed! Erg dat de coronaregels het jullie extra moeilijk maken (Lewis die niet op bezoek mag komen). Maar hou vol, er zit niks anders op... en knuffel die kleine man!

Anita
2 jaar geleden

Wat een klap weer voor jullie dat dit er nu nog bijkomt.hopelijk slaat de medicatie gauw aan .jullie gaan weer moeilijke weken tegemoet en ik wens jullie veel sterkte.Mace is al sterk gebleken en zal dit ook wel overwinnen .Ik leef met jullie mee .hou moed .❤