Heel veel Leuven

Gepubliceerd op 13 april 2022 om 15:29

Ritjes richting Leuven

Na een ´onbezorgde´ tijd, zonder al te veel tijd te spenderen in de gangen van het Uz Leuven, komt er nu wel weer een hele lijst aan afspraakjes aan op twee weken tijd:

- NKO-arts 

- Neuro-orthopedie 

- oogarts

- orthopsie 

Met als allerlaatste de allerspannendste: MRI onder narcose. 

We rijden dus weer iets vaker naar Leuven, maar geen zorgen, voorlopig alles volgens plan! 

NKO

Vandaag moeten we ons aanmelden bij de NKO-arts voor een afspraak uit 2 delen: een visite bij de dokter en een 3-delige test. Zo gezegd, zo gedaan! 

Het gaat dus vandaag allemaal om Mace zijn gehoor. Zelf merken wij absoluut geen problemen. Zijn taal ontwikkeld aan het tempo van een sneltrein en als we hem roepen reageert hij. So far so good. 

Zijn gehoor is al een 5-tal keer aan een test onderworpen na de chemo, maar nog nooit leverde het een betrouwbaar resultaat op. De afspraak werd dan ook telkens op dezelfde dag als de scan gezet en dat dan nog tegen de avond... Mace was dan al zó moe en helemaal overprikkeld van alles wat er die dag al gebeurd was. No go. 

Vandaag gaan de testen veel beter! Zeker de objectieve tests worden zonder tegengepruttel afgenomen. 

Benieuwd stappen we het lokaaltje van de dokter binnen...

Het verdict

Helaas krijgen we daar niet zo´n fijn nieuws te horen: 

Mace zijn gehoor is beschadigd door de carboplatine-chemotherapie. 

 

Het gaat (gelukkig) alleen om de hoge tonen die je niet nodig hebt in een gewoon gesprek. We wisten dat dit kon gebeuren. Gehoorschade in de hoge tonen stond op het lijstje met mogelijke side-effects van de chemo. Natuurlijk hoop je altijd dat je kind na zo´n lijdensweg bespaard blijft van allemaal extra probleempjes maar Mace zijn lijstje lijkt alleen langer te worden... *zucht*

In een gewoon gesprek gaat hij er geen last van ondervinden - dat is het voornaamste! Enkel in rumoerige en drukke plaatsen kan het lastiger worden. Maar oke, absoluut niet het einde van de wereld! 

De arts sluit af met te vermelden dat stel dat Mace ooit nog eens chemo moet krijgen, we eraan moeten denken dat hij niets mag krijgen waar éxtra gehoorschade van kan komen. Logisch. In mijn hoofd genoteerd. Al wil ik niet te veel denken aan nóg een chemotraject. 

On to the next one...

We gaan nu even genieten van de laatste dagen paasvakantie, met als kers op de taart ons tripje naar Disneyland Parijs. Net na ons vermoeiende maar o-zo deugddoend tripje gaan we Mace aanmoedigen aan de schoolpoort en dan smeren we onze benen in voor weer een aantal spannende afspraken in Leuven. 

Lets do this! 

We houden jullie op de hoogte! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mieke
6 maanden geleden

Geniet in Disneyland en succes voor de volgende onderzoeken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb