SUPERMACE

Lief klein Mace'je van ons, 

Toen je nog maar 3 maand op deze wereldbol was, zagen de dokters dat er iets mis was. Heel mis. Ze zagen een hersentumor dicht bij de hersenstam. Ons ziekenhuisavontuur ging van start. Oneerlijk is het! Maar we maken er het beste van. We geloven immers dat als wij positief blijven dat jou alleen ten goede komt. Wij zijn heel erg trots op jou kleine vechter! 

Eindelijk antwoorden!

Wij werden vanmiddag opgevrolijkt door een bezoekje van Moeke Mie. Ze had ook 2 cadeautjes bij voor Mace en die werd al vrolijk van het gekraak van het papier alleen al. In dat O-zo leuke papier zat een grote aap en een mickeymouse knuffeldoekje. Aap mocht onmiddelijk mee in bed. Mace is er helemaal gek van! 

Lees meer »

Vroeg of laat krijgen we allemaal ons ‘krakske’

Mama en papa gingen hun hoofd eens helemaal leegmaken afgelopen weekend op back tot the 90"s in Ahoy. Spannend wél. Mace loslaten is echt een opdracht, maar we hadden veel tijd om ons er mentaal op voor te bereiden. Metie stond ook te popelen om hem een dagje te verwennen met heel veel metie-liefde. Missie geslaagd want Mace voelde zich 100% op zijn gemak, at goed, sliep goed en straalde op elke foto. Wij konden een avondje genieten zonder schuldgevoel. 

Lees meer »

Dit is ons leven nu

We werden uitgenodigd op een gecombineerd feestje, verjaardag / housewarming. We proberen altijd wel te kunnen gaan, liefst met 2 maar de dagen na de chemo blijft er sowieso iemand thuis met Mace. Dan heeft hij echt zijn eigen plek en rust nodig. Omdat de chemo nu uitgesteld is tot maandag door de operatie besloten we van opvang te zoeken voor Lewisje en Mace boven te slapen te leggen in een reisbedje, zo konden we samen een avondje ontspannen met onze vrienden. 

Lees meer »

Battlescars

Het is nog steeds moeilijk te vatten wat er vrijdag allemaal gebeurd is en wat ons 6-maandertje allemaal heeft moeten doorstaan. Twee (nieuwe) littekens drukken ons weer voortdurend met de neus op de feiten. Arm schaap. Weer in jou perfecte lijfje en hoofdje gesneden. Weer hebben ze jou pijn gedaan, al was het deze keer om de ondragelijke pijn weg te nemen. 

Lees meer »

Nee, dit verloopt niet volgens plan

Pfieuw... wat een week... buiten het feit dat we 3 keer tot in Leuven gereden zijn was het echt een week waarvan er niet al te veel moeten volgen. Wij zijn moe. Uitgeput. Mace is nog steeds ziek. Overdag vooral zeuren en huilen en dan zwijg ik nog over de nachten. Hij voelt zich zo miserabel. Echt zielig. En dat allemaal voor een "stomme" keelontsteking. Ik hoop echt dat hij zich snel beter voelt en we terug een vrolijke Mace in huis hebben. 

Lees meer »

Een onverwacht ritje

Mace is al van zondagochtend niet zo lekker. Beetje verhoging, geen koorts, een hoestje en wat huilerig. Iets om in de gaten te houden maar nog geen paniek. Terwijl mama met Lewis de binnenspeeltuin onveilig maakt doet Mace een dutje van 3,5 uur. Hij heeft het nog niet geweten dat ik weg ben geweest. Zo'n lange dutjes gebeuren eigenlijk nooit dus dat doet ons ook al vermoeden dat hij ziek aan het worden is. 

Lees meer »

Ze kunnen ons niet missen

Geen chemo deze keer! Oh yipppiieee... naar Leuven rijden voelt dus echt heel anders deze keer. Geen vieze medicatie in dat kleine lijfje. Eens aangekomen op de dagzaal krijgen we een kamertje toegewezen ipv een bedje. Mace zijn bacterie in zijn stoelgang is besmettelijk en dus nemen ze geen risico's. We zijn ondertussen die bacterie al wel 5 dagen aan het behandelen dus het is meer een voorzorgsmaatregel. 

Lees meer »

De laatste! (voorlopig)

Maak jullie geen illusies hè... het is niet Mace zijn laatste keer chemo... was het maar waar. Het is wél de laatste keer voor de 2 weken rust en ook de laatste keer voor de scan.

Lees meer »

Over wat je niet ziet

De dag begon echt geweldig. Mace werd goedgezind wakker. Lachen, gekke bekken trekken met mama, in het grote bad met broer,... de dag kon echt niet meer stuk. Althans dat dacht ik. 

Lees meer »

Anders dan anders

Deze week worden we op donderdag verwacht in Leuven i.p.v. op vrijdag. Mace krijgt deze keer ook een controle bij de oogarts en aangezien die op vrijdag niet zit schuift alles eenmalig naar donderdag. Op zich geen probleem, behalve dat ze ons hierdoor mace zijn goede dag ontnemen. Hopelijk volgende week dan een extra dagje genieten van een goedgezinde jongen in huis!

Lees meer »