Volgende zwangerschap ben ik de papa

Gepubliceerd op 11 oktober 2019 om 16:50

Volgende zwangerschap ben ik de papa

Ik hoor het jullie al tot hier denken: 'volgende zwangerschap?!' Haha nee hoor dit is absoluut geen aankondiging of waarschuwing! Met Lewis & Mace is ons gezin voorlopig compleet maar aangezien ik nog maar 23 ben kan ik niet uitsluiten dat er ooit de zin zou komen voor een derde. Genoeg over nieuwe baby's... Ik ging over mijn zwangerschap van Mace praten én zoals de titel al doet vermoeden heb ik er wel even genoeg van. 

Van een baby met reflux naar een heel oud bommatje

De (ruime) eerste 20 weken deed ik niets anders dan overgeven. Er waren goede dagen maar de meeste dagen deed ik niets dan overgeven. Elk slokje water deed mijn maag omslaan. Lewis begon me al na te doen. Leuk hoor dat 'fantasiespel' van een peuter. Hij neemt ondertussen een potje uit zijn speelkeuken en zegt dan heel erg luid: "BEUUHHHHHHH." Het enige voordeel dat ik hieruit haal is dat ik kilo's verlies ipv bijkom. Ideaal voor dat laatste trimester waarbij de kilo's meestal heel makkelijk te sprokkelen zijn. Ik eet en drink nu wel gewoon waar ik zin in heb want geforceerd eten lukt niet. 

Wanneer die eerste groene 20 misselijke weken voorbij zijn en je denkt 'alright! nu ga ik beginnen genieten!' Think again… Terwijl ik tijdens mijn zwangerschap van Lewis nooit last had van mijn rug of mijn bekken beginnen deze nu rond 6 maand enorm tegen te werken. Alles wordt een opgave. Niet bepaald een cadeau met een peuter in huis. Hem oppakken, de trap oplopen, poetsen,... zoooooo pijnlijk! Ik voel me soms echt een bomma van 80+. 

Met naalden enzo… 

Omdat mijn rug en bekken al zo vroeg in de zwangerschap zo pijnlijk zijn moet ik naar de kinesist. De eerste 3 sessies verspillen we eigenlijk aan uittesten van bepaalde massages en oefeningen maar niets helpt. Ik slaap 1 nacht goed en de miserie begint weer. Het begint er een beetje op te lijken dat ik zal moeten doorbijten tot de baby er is tot de kinesist met iets nieuws komt: 'dry needling'. 

Ze begint uit te leggen wat ze gaat doen en ik word daar gewoon misselijk van. Pussy dat ik ben! Ik heb geen bang van naalden maar zo in je rug, benen,... vind ik toch maar griezelig. Uiteindelijk valt het, op een paar venijnige prikjes na, heel goed mee! In het begin lijkt het ook te werken maar na een tijdje doet ook dit niets meer. Dikke miserie als je nog een aantal maanden te gaan hebt. 

Mijn hoofd ontploft en ik zie sterretjes 

Ik sukkel ook al een tijdje met hoofdpijn en wanneer er wazig zicht bij komt als symptoom moet ik naar spoed rijden van mijn huisarts. Een nachtje ziekenhuis en vanalle testen om uiteindelijk naar huis gestuurd te worden met wat pijnstilling en de boodschap dat de baby waarschijnlijk druk uitoefent op bepaalde zenuwen en ik hierdoor sukkel met hoofdpijn en een wazig zicht. Al goed dat het niets ergs is maar toch wel even verschieten. 

Alleen maar gezaag

Nu ben ik hier precies alleen aan het zeuren en zagen. HAHA oeps! Nee hoor, ik heb écht wel genoten van deze zwangerschap. Die kleine schopjes binnenin blijven zo speciaal. Ik mis ze al! Wél vond ik het nu veel zwaarder dan toen ik zwanger was van Lewis. Ook logisch denk ik. Lewis bleef fulltime bij mij en dus kon ik veel minder rusten. Mijn heerlijke peuter beland nu ook in zijn peuterpuberteit met minder middagdutjes en heeeel veeel rebelleren. Ik blijf mezelf ook eindeloos pushen om leuke dingen met Lewis te doen maar alles kost me enorm veel moeite. Ook mijn huishouden doe ik in mijn eentje en ik tover élke avond vers eten op tafel. Ik heb geen wonderen verricht maar ik ben toch best trost op mezelf. 

Is het nog lang?  

Zoals een kind tijdens een lange autorit telde ik enorm af naar mijn uitgerekende datum, 20-07-2019. Is het nog lang? Hoe rot ik me tijdens de laatste weken gevoeld heb.. ik zei wel vaker: "overtijd gaan dat kan zo toch niet?!". Thank God meldde Mace zich in week 39. Mijn bevallingsverhaal ga ik een andere keer neerschrijven maar jullie mogen wél al weten dat mijn weeën gestart zijn in een speeltuin tijdens het bestellen van een spaghetti. Spannend!!!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb