Chemovrijdag

Gepubliceerd op 20 december 2019 om 18:04

Duurt laaaaaaang

Ons bezoekje Leuven liep toch weer wat uit vandaag. Hopelijk gaat dit geen gewoonte worden... ik maak me er niet zo druk in maar Jimmy heeft liever dat alles verloopt zoals gepland. Aard van het beestje zeker? Natuurlijk wil ik ook wel naar huis om samen met Lewis de kerstvakantie in te zetten. Q-time! 

Na 2,5 uur wachten krijgen we dan uiteindelijk de dokter te zien... Mace wordt goedgekeurd en de chemo mag dan van start gaan! 

 

In de gaten houden 

Mace zijn polsslag is sneller dan wat eigenlijk normaal is. Voor nu, onmiddelijk, geen probleem maar we moeten het wel in de gaten houden en het wordt ook in zijn dossier genoteerd om volgende keer even dubbel te checken. 

We merkten eerder deze week dat Mace zijn voetje soms stuiptrekking heeft. Het beweegt dan heel ongecontroleerd. Ook merken we dat hij zijn rechter armpje minder lijkt te gebruiken en vaak heel stijf houd. Na de MRI zal moeten duidelijk worden of dit een gevolg is van de tumor of van de bioptie (zenuwtje geraakt?). Tijdelijk of blijvend? Weer allemaal vragen om aan ons lijstje toe te voegen voor februari. We houden het mee in de gaten of het vaker voorkomt, meer kunnen we niet doen. 

Haardos

Bij chemo denken we onmiddelijk aan het typische beeld van kale kindjes... wij werden hier ook voor gewaarschuwd omdat dit wel even confronterend is voor het te zien bij eender welk kind, laat staan je eigen kind. Voorlopig heeft Mace nog zijn haartjes. Het lijkt zelfs nog te groeien.

Toen ze ons de uitleg gaven over wat chemo eigenlijk doet. Celdeling tegengaan. Zeiden ze dat de chemo dus ook gezonde celdeling tegengaat zoals de haarzakjes en daardoor valt het haar dan uit.

Nu Mace na week 5 nog steeds zijn haren heeft vroeg ik me toch stilaan af of de chemo dan wel zijn werk doet. Maar dat antwoord was duidelijk: JA. Iedere persoon reageert anders en de bijwerkingen verlopen ook nooit bij iedereen hetzelfde. Ze verwachten wel nog dat Mace zijn haren gaat verliezen maar zelfs als dat niet zo zou zijn wil dat niet zeggen dat de chemo de tumor niet aanvalt. 

MRI

We krijgen vandaag ook de definitieve afspraak van de mri. 11 februari. Net na Lewis zijn verjaardag... hier ben ik eigenlijk wel blij voor. Eerst spraken ze van 7 februari en dan had het heel erg moeilijk geweest om onze zinnen op onze 3-jarige mini te zetten. En die verdiend uiteraard ook zijn dag in de spotlight. 

11 februari moeten we ons dus om 7 uur aanmelden en om 8u10 zal Mace onder de scan gaan. Een nieuwe scan onder verdoving met contrastvloeistof. Een scan die ons hopelijk eindelijk eens wat duidelijkheid gaat brengen. Hopelijk een lichtje aan het einde van de tunnel. Afwachten... 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Aisha
2 jaar geleden

Veel moed!
En nog ff NIET aftellen tot 11 feb.
Geniet van de vakantie met jullie 4tjes!
Xx

Denk elke dag aan jullie

Catherine Fimmers
2 jaar geleden

Super dikke duimen naar boven voor Mace en heel jullie gezinnetje!! ; eens warme feestperiode toegewenst!

Linda
2 jaar geleden

Lieve schatten, jullie zijn pracht ouders. Ik vind het erg dat jullie zo op de proef worden gesteld. Ik denk alle dagen aan jullie en hoop dat Mace niet veel last gaat hebben van zijn chemo en van dat rot ding in zijn hoofdje. Dikke knuffel

Gunther
2 jaar geleden

Sterkte in dit zeer triest verhaal mijn vaderhart bloed bij deze omstandigheden soms is het leven oneerlijk en onbegrijpelijk maar we moeten verder hopelijk vind die hierboven da ook en worden jully beloond met het mooiste geschenk ter wereld een gezond en gelukkig kind
Keep the faith