SUPERMACE

Lief klein Mace'je van ons, 

Toen je nog maar 3 maand op deze wereldbol was, zagen de dokters dat er iets mis was. Heel mis. Ze zagen een hersentumor dicht bij de hersenstam. Ons ziekenhuisavontuur ging van start. Oneerlijk is het! Maar we maken er het beste van. We geloven immers dat als wij positief blijven dat jou alleen ten goede komt. Wij zijn heel erg trots op jou kleine vechter! 

D-day

Terwijl we in de wachtzaal een uur moeten zitten wachten tot ze ons komen vertellen dat de scan voorbij is... begin ik al te typen... wat moet ik hier anders? Men klein kereltje ligt nu in alweer in die grote enge witte buis die de vorige keer een enorme indruk achterliet op hem. Deze keer niet... want hij is in slaap... 

Lees meer »

Stilte voor de storm

Maandag bestaat uit allemaal banale, kleine onderzoeken. Uiteraard willen ze Mace binnenstebuiten draaien nu hij hier is en niets overslaan. Toch is het zielig dat hij steeds gestoord moet worden en nooit eens even lekker kan slapen hoe baby's zouden moeten slapen.

Lees meer »

Zondag zonder zon

Ironisch genoeg duurt het langste weekend uit ons leven ook écht een uur langer want het uur wordt verzet. Niet dat dat ene uurtje veel verschil maakt maar we hebben er toch al mee "gelachen". Tot vanmorgen keek ik écht uit naar maandag want dan begint de fabriek hier terug te werken, zien wij terug dokters en gebeuren er weer onderzoeken. Toch voel ik me sinds vanavond eerder down dat het weekend bijna gedaan is. Morgen of dinsdag gaat onze bubbel doorprikt worden en gaat er sowieso een hele harde realiteit ons in het gezicht slaan. Hoe hard die zal zijn... zal de tijd uitwijzen... 

Lees meer »

Het langste weekend van ons leven - zaterdag

Dat wij niet naar huis gingen mogen dat wisten we al. We zitten hier al zeker vast tot dinsdag, dan pas staat Mace zijn nieuwe scan gepland. Onder verdoving én met contrastvloeistof. Tot dan is het bang afwachten wat daar nu juist zit en of het groeit.

Lees meer »

Hoe wij in een rollercoaster beland zijn

De scan verliep... euhm ja... heftig! Mace geraakte compleet in paniek elke keer als de helm over zijn gezicht geplaatst werd. Hij is niet meer gestopt met huilen tot het klaar was en ik hem eindelijk mocht pakken! Bezweet, schokkend, knalrood,... Ik moet jullie niet vertellen wat dat doet met een moederhart. 

Lees meer »

STOMME KOE!(melkeiwitallergie)

Gefaald.. Ja.. Ik faal als moeder van 2 en weet je waarom? Mijn baby huilt alleen maar. Nu ja, soms ook even een powernapje of even flesje drinken maar daarna weer huilen. Uren en Uren. Ik kan het bijna niet meer hebben. Het gehuil begint een beetje zoals achtergrondmuziek te klinken. Niet het soort muziek waar je van ontspant of waar je graag naar luistert tijdens een etentje, meer het soort muziek waarvan je hoopt dat de zanger zijn tekst vergeet of het cd'tje plots stuk gaat. 

Lees meer »